Bugun...



ÖZHAN: “BU KARAR KABUL EDİLEMEZ DSÖ SOYKIRIM YAPIYOR!”

Av. Hacı Ali Özhan, DSÖ genel kurulunda yeni pandemi sözleşmesi ve Uluslararası Sağlık Tüzüğünde yapılan değişiklikleri eleştirdi. Avukat Özhan, “Bu yapılan kişilik haklarına engellemesine, mücadelemiz devam edecek” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 15-06-2023 09:20

ÖZHAN: “BU KARAR KABUL EDİLEMEZ DSÖ SOYKIRIM YAPIYOR!”

Ünlü avukat Özhan, DSÖ ve UST'nin almış olduğu kararlara ilişkin tepki gösterdi.

ÖZHAN’IN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

DSÖ'nun soykırım aracına döndüğünü, insanlara her konuda dikte bir tavırla yaklaştığını ifade eden Özhan açıklamasında şunları söyledi: "Dünya Sağlık Örgütü genel kurulunda yeni plandemi sözleşmesi ve Uluslararası Sağlık Tüzüğünde (UST) yapılan değişiklerle sağlık adı altında ülkelerin egemenlik hakkına müdahale yetkisi verilmektedir. Böylece DSÖ'nün; salgın var tedbir alınmalı diyerek yasaklama, kapatma ve baskılar ile kişilerin vücut bütünlüğüne, yaşama hakkına, kişi hak ve özgürlüklerine diktatörce ağır saldırısı mümkün kılınmaktadır. DSŎ uluslararası kuruluş olma özelliğini kötüye kullanarak amacından uzaklaşmış adeta insanlığa karşı soykırım örgütüne dönüşmüştür. Böyle bir örgüte, dünya sağlık bakanlığı mahiyetinde hatta dünya diktatörlüğü içerik ve kapsamında görev ve yetki verilemez, verilmesi düşünülemez.

"KABUL ETMİYORUZ BİZLER DİLEKÇEMİZİ VERDİK"

 Kovid sürecinde yalanları bilinen, yöneticileri seçilmemiş ve halka karşı sorumluluğu bulunmayan, devlet dışı kuruluşların katkılarıyla çalışma yürüten DSÖ'ne, ülkemizin egemenlik yetkisinin devrini kabul etmiyor ve reddediyoruz. Ayrıca Anayasamızda sözleşmelerin kanunlardan üstün tutulması ve anayasaya aykırılığının ileri sürülememesi nedeniyle DSÖ kararlarının TC mahkemelerinin görev ve yetkisi dışında tutulması VAHAMET olup kabul edilemez. Bu nedenle DSÖ yeni plandemi sözleşmesi ve tüzük değişikliğinin reddedilmesi, yapılmış tüm sözleşmelerin iptali ile ülkemizin DSÖ'den ayrılmasını, bürolarının kapatılması ve temsilcilerinin ülke dışına çıkarılması talebimiz 12.06.2023 tarihinde Sn Cumhurbaşkanına arz edilmiştir. Dilekçelerimiz bizzat Cumhurbaşkanlığına sunulmuş olup il ve ilçelerde Cumhurbaşkanlığına gönderilmek üzere Valilik ve Kaymakamlıklara teslim edilmiştir ve edilmeye devam edilmektedir. Bilgilerinize. Saygılarımla.”








Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

Anamur Belediyesi'nin çalışmalarından memnun-musunuz?


HABER ARA
YUKARI YUKARI